utorak, svibnja 31, 2011

PAPAMOBIL

Jutros sam obavio ekskluzivni intervju sa prvim papom Židovom, popularno nazvanim 'Paparatzi', čim je sletio u Hrvatsku.. tj čim se smjestio u hotelu Esplanade. Papa me dočekao u konferenc sali Esplanade. Ovdje objavljujem cijeli intervju:


pprtz: Dobrodošo. Sjedi.
ja: Fala, još bolje Vas našo. Kako ste, barba papa?
pprtz: Ide, malo desni kuk šteka.. Ma nisi valjda došao da pričamo o zdravlju?
ja: Imate pravo.. Idem odmah na konkretno pitanje. Je li istina da ste Vi Židov? Priča se po kuloarima pa..
pprtz: Slušaj sinko.. Pitanje ti je definitivno neumjesno, ali ću svejedno reći. Jesam.
ja: Pa kako to da ste postali papa?
pprtz: Postoje neke životne situacije kada se ne možeš direktno boriti protiv nekih stvari, možeš samo rušiti sustav iznutra. Npr, otvorena borba protiv nacizma u Njemačkoj 30ih i 40ih nije prolazila, sustav se moralo napadati samo iznutra. Možda je i kod mene bilo isto načelo- ako ih (op.a. kršćanstvo) ne možeš pobijediti, priključi im se. A brojnost katolika opada brzinom svjetlosti otkad sam postao papa. Pa ti zaključi jesam li kao papa uspješan ili ne ;)
ja: Papa, stari vraže.. Pa što ste onda zaokružili na popisu stanovništva? Nema šanse da se na popisu Vatikana našao cijeli postotak Židova.
pprtz: Na popisu se nisam izjasnio. To je jasna poruka! Ne znam doduše kome, al aj..
ja: Što ako se sazna da ste to bili Vi? Ziher ste jedini ne-katolik na popisu.
pprtz: Neće se saznati. Samo kažem da je ovo što pišeš laž, i svi će mi povjerovati. To nisu stvari oko kojih se šali javno.
ja: Dobro.. Kako mislite provesti vrijeme u metropoli? Imate li uopće vremena za obilazak metropole? Znamenitosti ima puno: Cvjetni prilaz, Arena, Štala na Jelačić placu..
pprtz: Ne znam.. Mislio sam možda na koncert na.. kako se ono zove..
ja: Koncert Đoa Kokera?
pprtz: Ma jok, ne podnosim tu starkelju. Mislim, slušao sam Đoa kao klinjo, ali bilo je to davno, sad volim poletniju muziku. Zato sam htio na koncert Bona.
ja: Bono? Što je JuTu opet.. tu..?
pprtz: Ma kakav JuTu, ti ko da ne živiš tu, mislio sam na koncet Đona Bona Đovija. On mi je baš super. Zadnjih dvajs ljeta sam propustio samo dva koncerta Đona Bona Đovija. Jedino, tamo me ne smiju prepoznat pa se moram maskirat prije. Najčešće se maskiram u doktora alternativne medicine. Tu i tamo u instruktora letenja. To mi je nekako i simpatično, ali mi se ne sviđa što nemrem ići papamobilom.
ja: Aj date đir?
pprtz: A?
ja: Da provozam papamobil.
pprtz: Ma da.. Moš mislit.
ja: Baš ste neki..  Da Vas ne zaboravim pitati, što očekujete od ulaska Hrvatske u EU?
pprtz: Jedva čekam, napokon više neću morati pokazivati putovnicu, izlaziti iz busa i one ostale naporne stvari koje te tjeraju činiti na prolasku kontrolne točke netom prije ulaska u sljedeću državu. Te stvari stvarno un.like_am.
ja: Hvala Vam puno na ovom ekskluzivnom intervjuu, nadam se da ćemo se skoro opet sresti. Želite li još nešto poručiti Hrvatima i Hrvatskoj?
pprtz: Hrvatsko more je najljepše more na cijelom svijetu, a Hrvatice su najljepše djevojke i žene koje u životu vidjeh. Naprosto božanstvene.

P.S. red je da upozorim da je ovo 11. post, pa fali 11. slovo.

Nema komentara:

Objavi komentar