nedjelja, lipnja 21, 2009

MOST ĆE SE IZVODITI!




















Prije trideset i tri godine to bi bilo nepojmljivo, no došlo je vrijeme koje će omogućiti velike projekte poput ovog, no i neke druge poput željeznice u kojoj vrijeme stoji.. o tome ću više reći poslije..

Nego, ne rekoh još bitne činjenice o tom mostu, i uskoro ću otkriti neke od njih.
Most će spojiti europski kontinent s onim kontinentom njemu lijevo. Pozicije te velike konstrukcije još nisu određene, tj nije posve sigurno koliko će se most približiti sjevernom polu (to ovisi o predviđenom topljenju ledenih kocki u sjevernom moru). No gotovo sigurno će proći preko nove neovisne otočne zemlje, kojoj je ime dobiveno po zelenoj boji.
Skoro će i konkurs biti, sigurno će doć i dotični koji voli izvoditi mostove (i izveo ih je puno), iz one zemlje tisuću km južno od Engleske..
Most će biti dužine između 3500 i 4000 km, te će njegovo izvođenje pomoći brojni euri, ne tisuće već milijuni njih.
Dotični most je i bio povod uvođenju europske monete. Europski se kontinent želio što je moguće više približiti kontinentu lijevo, jer mu je on uzor (do 1900. je bilo obrnuto). U stijegu Europe su već zvijezde, metropole će, isto k'o u zemlji modelu, biti odvojene od svoje zemlje (Bruxelles neće biti dio Belgije, nego distrikt - skoro su prethodni bejgijski izbori podijelili zemlju u dvije zemlje i Bruxelles distrikt, sljedeći budu sigurno). I zemlje.. njihov broj doduše nije počeo s 13 nego 6, no definitivno se teži broju 50+1.
Evo i drugih fotki monete (vidi se i most).
















































P.S. prvo slovo ne koristim jedino u ovom postu, u sljedećem već hoću.. u njemu ću štedit slovo 'b'. nek ide sve po redu..

Nema komentara:

Objavi komentar